2012. január 28., szombat

2011 elmaradt részei

Újév, 2012!
Itt az ideje, hogy bepótoljam a tavalyi évet:
Kezdem a legfontosabbal, ami még tavaszi hír. 2011,május 12-én megszületett az én drága bátyuskám drága kislánya, Lilien. Az ok, amiért eddig nem írtam róla a babona. Ugyanis a kicsi lány okozott bőven aggodalmat, a vártnál korábban érkezett, egész picikén 870 grammosan. Hála az orvostudománynak és a kis hősünk hatalmas erejének, minden rendben. Lilien popsija napról-napra nehezebb.
A lányaim imádják az unokatesót, unokatesó pedig már figyeli a huncutkodásokat. Sokat tanul majd tőlük, pláne Zsófitól. Nekem pedig külön öröm lesz amikor "megbosszulhatom" a dobgépet! :)


A nyarat ennyi idő távlatából nehéz pótolni, ami épp eszembe jut:
Apánkat egy sikeresen befejezett iskola után ismét tisztté avatták, ennek már csak azért is örültünk, mert "miénk" volt az egész Vasúttörténeti Park. Zártkörű, MÁV-os rendezvény, viszonylag kevés gyerekkel. Van hely bőven a játszótéren, szabad a hinta és jár a kis kerti vonat. Meglepődtünk a tisztavatás utáni műsoron, Wolf Kati és Takács Nicolas énekelt, az Experidance táncolt. A svédasztal elmaradhatatlan, Panna közel 20 asztalról az összes kislinzert megette, mivel elég magasra pakolták ezeket, utólag is köszönet a készséges kollégáknak, akik segítettek elérni a finom falatokat!
Ha már iskola, akkor a bizonyítványról is beszéljünk, nem kell magyarázni, kitűnő lett!


Az idén hosszú nyaralás nem volt, csak a lányoknak a mamánál, Dunakeszin.
Azért sok helyen jártunk, például apával kettesben Valahol Európában....a Szegedi Szabadtérin.
Libegőztünk is végre, már olyan régóta terveztük. Ezt mindenki élvezte, csak én aggódtam egy kicsit. Néha elképzeltem a zuhanást, de épp bőrrel megúsztuk.
Meghatározó élmény volt -az érintettnek különösen- Panna első méhecske csípése.
Aztán még ki sem olvastuk Janikovszky Éva ide illő könyveit, -Már iskolás vagyok, Már óvodás vagyok- és máris szeptember 1.Zsófi miatt nem aggódtunk, ismerjük már az óvó néniket, álmodni sem lehet jobbat. Zsófi még javában bölcsis volt, amikor már ovis jelet választhatott. Többször rákérdeztünk szeptemberig, de kitartott a drágám az igazán lányos jel mellett. Kisautó.
Már van kis barátnője, a Laura. Egymásra találtak, aranyosak.
Azt hittük nem lesz baj az ovival, ehhez képest Zsófi nem nagyon szereti, talán a csoporttársakkal nincs kibékülve, de bízunk az óvó nénikben. Ezzel a csoporttal nehéz dolguk lesz, sajnos.
 
Pannát féltettük. Az iskolaválasztás nehézségeit nem részletezném, rengeteget rágódtunk. Végül egy kéttannyelvű iskolánál maradtunk. Az iskolai kereteken belül van táncművészeti oktatás is, és a már elkezdett zeneiskolának kihelyezett tagozata van itt. Tehát 3 az egyben, minden megvan, amit Panna szeret.
Azt hiszem kimondhatom már: jól választottunk. Panna imádja az angolt, ragadnak rá a szavak. Rengeteg angol gyermekdalt megtanultak már. Nemrég arra jött rá, hogy a már Lilinek becsomagolt kis zongora az egyik megtanult ének dallamát játssza. Azóta zenei kísérettel énekli :) Old MacDonald....
Táncra és szolfézsra is jár. Néha nekem még kimondani is sok mennyi különórája van, de élvezi, nem érzi megterhelőnek. El ne felejtsem, már megy a spárga, a téli szünetben sikerült majdnem tökéletesre fejleszteni.

A karácsony-szilveszter gyorsan eltelt, a karácsonyfa alatt csupa fiús játék volt Zsófinak: autópálya, nagy kamion, kirakó -Verdás-, csajos a pulcsi és a csatt volt. Pannánk is kapott pulcsit, csattot, kirakót, monopolyt, Petshop kisállatokat...
A szilvesztert áttársasjátékoztuk, majdnem lemaradtunk az éjfélről.
Az utolsó másodpercben kapkodtunk a pezsgőért.
Új év, új élet-szokták mondani. Egyenlőre új, mert a család kicsit kettéválik. Apásunk 3 hónapig Budapesten dolgozik, persze, amikor csak teheti hazajár. A 3 hónapból lesz-e több....majd kiderül!

3 megjegyzés:

Ági meg az angyalai írta...

De jó, hogy újra itt vagy és méghozzá micsoda hírekkel.
A pici babához sok boldogságot!

Vasúttörténeti Parkban nemrég jártunk, még friss a blogbejegyzésem róla. Egy ilyen elegáns buli káprázatos lehetett ott, biztosan hatalmas élmény volt.

Ölelés,

Ági

Ági meg az angyalai írta...

Ja.. Old Mc Donalds volt Hanna első "vizsgadarabja" zongorán. :-))


Ha pedig ti is Budapesten jártok, ugorjatok be a lányokkal festeni hozzánk a Gipszkorszakba. Csak szólj előtte, hogy ott legyek, nehgy lemaradjak rólatok. Végre megismerhetnélek benneteket élőben is. Izgi amikor egy virtuális ismerettség valódivá válik. :-)

marcsis írta...

Ági!
Olvastam a zongora vizsgáról, mosolyogtam is, micsoda páros lenne Hanna és Panna!
A Gipszkorszak tervbe van, már a polcokat is nézegettük a honlapon. Én legalább annyira várom, mint a lányok! Mindenképp szólunk előtte!
Marcsi